Rychlý francouzský krémeš
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/2 balíčku listového těsta
- 3 ks krémový prášek Zlatý klas
- 2 pl hladké mouky
- 1 l mléka
- 60 g moučkový cukr
- 125 g másla
- 1/2 l Creme patiserie profi (je to šlahačka, ktorá nezmizne zo zákusku ani po týždni a nemení svoju konzistenciu, a nič sa do nej už nepridáva, vyšlahá sa za pár minút)
- 100 g čokolády na vaření
- 3 pl cera
- 50 g bílá čokoláda
- 1,25 balíčku Bebe
Postup Rychlý francouzský krémeš
Postup přípravy receptu
-
Prvé si rozvaľkáme lístkové cesto a dáme piecť na opaku plechu do rúry na 180°C do hneda (nezabudnine popichať).
Potom si rozpustíme várovú čokoládu a ceru a ponamáčame BBkeksy do nej, rozpustíme si aj bielu a do stredu BBkeksu z nej kvapneme a špilkou rozťaháme do strán, ako hviezdičku, urobíme si ich dostatok, aby nám vystačili na celý zákusok.
Potom si uvaríme krém z mlieka, pudingového prášku, 2 pl múky, ešte do teplého zašlaháme maslo vymiešané z pr. cukrom a roztrieme na upečené lískové cesto.
Potom vyšlaháme šlahačku a tiež je rozotrieme na krém a pekne zrovnáme a pokladieme poliate BB keksy a návšteva môže prísť.