Tomatová polévka studená
Recepty, PolévkySuroviny
- 750 g rajčat (rajčata kostičky v konzervě)
- 2 lžíce olivového oleje nebo slunečnicového oleje
- 1 badyán
- 1/4 čajové lžičky kardamomu mletého
- 1 PL medu
- 300 ml zeleninového vývaru
- 1 stroužek česneku
- 50 ml pomerančový džus
- voda
- 1 čajová lžička koriandru mletého
- pepř mletý
- sůl
Postup Tomatová polévka studená
Postup přípravy receptu
-
Na pánev dáme rozpálit olej, přidáme nakrájená rajčata, badyán, kardamon, koriandr, med a vše pár minut restujeme-až rajčata pustí šťávu.
Badyán vyndáme a základ na polévku tyčovým mixerem rozmixujeme.
Přidáme zeleninový vývar, pomerančový džus, propasírovaný česnek, pepř, příp.sůl (pozor, vývar je již slaný) a ještě asi 5 minut povaříme.
Hrnec odstavíme ze sporáku a dáme ho do dřezu se studenou vodou, aby se polévka trochu ochladila.
Pak dáme polévku případně ještě dochladit do lednice.
Polévku při servírování ozdobíme zakysanou smetanou a lístkem koriandru.
* polévka by měla být spíše krémová, takže vodu přidat podle potřeby