Po domácku udělaná čínská křehká kachna
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kachní prsa (bez kosti a s kůží)
- sůl
- mletý pepř
- omáčky:
- thajská Pad Thai omáčka (na smažené nudle)
- sojová omáčka (tmavá)
- ústřicová omáčka
- worcestrová omáčka
- 1 lžička solamylu (na zahuštění)
Postup Po domácku udělaná čínská křehká kachna
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa očistíme a pořádně osušíme.
Ostrým nožem nařežeme kůži do čtverečků, nesmí se proříznout až na maso.
Prsa osolíme a opepříme a na suché pánvi zprudka opečeme dohněda po obou stranách, nejprve kůží dolu do křupava.
Pak přendáme do pekáčku i s výpekem a v troubě na 220°C dopečeme asi 15 minut (na medium rare). Já mám ráda propečené, takže jsem to tam nechala asi o 10 minut déle.
Pak prsíčka nakrájíme na plátky.
Připravila jsem si ještě pod kachnu zeleninu: nastrouhala jsem trošku bílého zelí a mrkev na tenké proužky, ale nemusí to být (Číňani to tam dávají jako podklad pod maso).
Na pánvi po smažení prsou jsem jen prohřála sos ze všech těch omáček a solamylu, aby zhoustl. Tím jsem pak polila prsíčka.
Číňani to podávají s rýží, takže u nás též byla rýže.