Po domácku udělaná čínská křehká kachna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa (bez kosti a s kůží)
sůl
mletý pepř
omáčky:
thajská Pad Thai omáčka (na smažené nudle)
sojová omáčka (tmavá)
ústřicová omáčka
worcestrová omáčka
1 lžička solamylu (na zahuštění)

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa očistíme a pořádně osušíme.

  2. Ostrým nožem nařežeme kůži do čtverečků, nesmí se proříznout až na maso.

  3. Prsa osolíme a opepříme a na suché pánvi zprudka opečeme dohněda po obou stranách, nejprve kůží dolu do křupava.

  4. Pak přendáme do pekáčku i s výpekem a v troubě na 220°C dopečeme asi 15 minut (na medium rare). Já mám ráda propečené, takže jsem to tam nechala asi o 10 minut déle.

  5. Pak prsíčka nakrájíme na plátky.

  6. Připravila jsem si ještě pod kachnu zeleninu: nastrouhala jsem trošku bílého zelí a mrkev na tenké proužky, ale nemusí to být (Číňani to tam dávají jako podklad pod maso).

  7. Na pánvi po smažení prsou jsem jen prohřála sos ze všech těch omáček a solamylu, aby zhoustl. Tím jsem pak polila prsíčka.

  8. Číňani to podávají s rýží, takže u nás též byla rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!