Zapečené lilkové závitky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 větší lilek
- Schwarzwaldská šunka (není nutná, ale...:-D)
- 1 mozzarella
- balkánský sýr nebo feta nebo jiný obdobný
- 3 menší rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 6 filetů ančoviček
- 1 PL kaparů
- 1 PL rajčatového protlaku
- čerstvá bazalka nebo oregáno
- olej
- sůl
Postup Zapečené lilkové závitky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme lilek na plátky cca 1 cm široké. Osolíme a necháme vypotit, poté osušíme papírovými utěrkami. Patky a případné odřezky nakrájíme na malé kostičky, zrovna tak rajčata a cibuli.
Plátky lilku vložíme do trouby buď na pečící papír nebo pekáček, v tom případě je lehce potřeme olejem. Opečeme tak, aby změkly, nemusí být doslova opečené. Na oleji zesklovatíme cibuli, posekaný česnek, ančovičky a kapary, přihodíme kostičky lilku, restujeme a přidáme rajčata a rajčatový protlak, osolíme. Chvilku necháme povařit a vmícháme bazalku. Odstavíme.
Na opečené plátky lilku položíme šunku, potřeme směsí tak, abychom mohli závitek smotat a ještě posypeme kostičkami balkánského sýru. Svineme a naskládáme do pekáčku. Zbytek směsi dáme kolem závitků a malinko podlijeme vodou. Dáme do trouby rozpálené na 200°C a před koncem zapečení poklademe plátky mozzarelly.