Zapečené lilkové závitky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 větší lilek
Schwarzwaldská šunka (není nutná, ale...:-D)
1 mozzarella
balkánský sýr nebo feta nebo jiný obdobný
3 menší rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
6 filetů ančoviček
1 PL kaparů
1 PL rajčatového protlaku
čerstvá bazalka nebo oregáno
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme lilek na plátky cca 1 cm široké. Osolíme a necháme vypotit, poté osušíme papírovými utěrkami. Patky a případné odřezky nakrájíme na malé kostičky, zrovna tak rajčata a cibuli.

  2. Plátky lilku vložíme do trouby buď na pečící papír nebo pekáček, v tom případě je lehce potřeme olejem. Opečeme tak, aby změkly, nemusí být doslova opečené. Na oleji zesklovatíme cibuli, posekaný česnek, ančovičky a kapary, přihodíme kostičky lilku, restujeme a přidáme rajčata a rajčatový protlak, osolíme. Chvilku necháme povařit a vmícháme bazalku. Odstavíme.

  3. Na opečené plátky lilku položíme šunku, potřeme směsí tak, abychom mohli závitek smotat a ještě posypeme kostičkami balkánského sýru. Svineme a naskládáme do pekáčku. Zbytek směsi dáme kolem závitků a malinko podlijeme vodou. Dáme do trouby rozpálené na 200°C a před koncem zapečení poklademe plátky mozzarelly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!