Vypečený šmakoun

Recepty, Houby

Suroviny

4 fitness bagetky
2 Mozzarelly
200 g Šmakouna s hlívou
250 g žampionů
1 větší cibule
150 g rajčatové passaty
1 stroužek česneku
1 lžička provensálského koření
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si pokrájíme na jemno a necháme zpěnit na lžíci oleje.

  2. Přidáme očištěné žampiony na kostičky a zarestujeme 2-3 minuty. Odstavíme z ohně a opatrně vmícháme pokrájený Šmakoun.

  3. Bagetky si rozkrojíme, potřeme passatou, kterou jsme ochutili česnekem a kořením.

  4. Rozdělíme na ně směs, navrch položíme plátky mozzarelly a dáme zapéct na 10 minut do trouby při 220°C, nejlépe s funkcí gril. Dozdobíme čerstvou bazalkou a papáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!