Vypečený šmakoun
Recepty, HoubySuroviny
- 4 fitness bagetky
- 2 Mozzarelly
- 200 g Šmakouna s hlívou
- 250 g žampionů
- 1 větší cibule
- 150 g rajčatové passaty
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička provensálského koření
- bazalka
Postup Vypečený šmakoun
Postup přípravy receptu
-
Cibuli si pokrájíme na jemno a necháme zpěnit na lžíci oleje.
Přidáme očištěné žampiony na kostičky a zarestujeme 2-3 minuty. Odstavíme z ohně a opatrně vmícháme pokrájený Šmakoun.
Bagetky si rozkrojíme, potřeme passatou, kterou jsme ochutili česnekem a kořením.
Rozdělíme na ně směs, navrch položíme plátky mozzarelly a dáme zapéct na 10 minut do trouby při 220°C, nejlépe s funkcí gril. Dozdobíme čerstvou bazalkou a papáme.