Tiramisu roláda s Mascarpone

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
6 vajec
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce solamylu
6 lžic moučkového cukru
1/2 balíčku prášku do pečiva
špetka soli
Na krém - náplň:
500 g Mascarpone
250 ml 30% smetany ke šlehání
ztužovač do šlehačky
3 lžíce moučkového cukru
12 cukrářských piškotů
mandlový likér
šálek silné kávy
na posyp:
kakaový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ušleháme se špetičkou soli tuhý sníh z bílků.

  2. Pak po částech přidáme cukr a opět zašleháme.

  3. Potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky.

  4. Nakonec velmi lehkou rukou, přidáme prosáté mouky, solamyl a prášek do pečiva.

  5. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, opatrně uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 2OO st. Upečeme do růžova, což trvá cca 7 min.

  6. Na mřížce necháme mírně vychladnout, nic nemotáme.

  7. Příprava krému: Šlehačku+ ztužovač vyšleháme dotuha.

  8. Přidáme Mascarpone, cukr a zlehka spojíme s ušlehanou šlehačkou.

  9. Větší polovinu krému rozetřeme na upečený piškotový plát.

  10. Mezitím uvaříme silnou kávu. Až vystydne, prskneme tam big panáka mandlového liguééére (trošku okoštujeme, jestli není ňákej divnej.., jak ten vrchní..však víte...)

  11. No a v tomto roztoku učíme plavat ty cukrářské piškotky..hezky jeden po druhém.

  12. Tak a teď je rovnáme do řady za sebe a začínáme, jak jinak, než z té delší strany.

  13. Máme? Tak lehounce svineme a zase klademe piškotky a zase svineme..takto nám vyjdou tři řady piškotů a domotáno jest!!

  14. Zbytkem krému mázneme roládu a posypeme přes sítko kakaem. Zdobíme, jak (ne)umíme...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!