Tapiokový puding

Recepty, Moučníky

Suroviny

Světlá vrstva:
Tapiokové perly (cca 100-200g)
100ml smetany ke šlehání
vanilkový cukr
asi 200ml mléka ideálně plnotučného případně polotučného
Tmavá vrstva:
1 kokosový ořech (popř. strouhaný kokos)
kakao nebo karob
směs oříšků natural (nesolené)
1 banán
med
Na ozdobení:
hrozen
skořice
datlový sirup

Postup přípravy receptu

  1. Tapiokové perly si dáme na min. 3 hod nabobtnat do vody. Na jeden díl perel připadnou 3 díly vody (zhruba).

  2. Mezitím si oloupeme kokosový ořech a vypustíme z něj vodu do nádoby mixéru, k tomu přihodíme kousky kokosu, a asi 3 lžíce medu.

  3. Mixujeme ve vysokootáčkovém mixéru (popř. použijeme obyč. vodu nebo mléko a do ní nasypeme strouhaný kokos a med, mixujeme.

  4. Poté přidáme banán a kakao či karob (ja dala obojí od každého cca 1PL). A přisypeme směs oříšků (množství je na vás já dala asi 100g).

  5. Získáme tmavý konzistentní krém. Dáme vychladit do ledničky. Mléko smícháme v hrnci se smetanou (pomer mléka a smetany je na vás, můžete dát klidně jen samotný kelímek smetany a mléko nedávat vůbec..

  6. A do této směsi přisypeme nabobtnané perly (slité do sítka aby byli bez vody).

  7. Přivedeme k varu a lehce povaříme až nám hmota začne houstnout odstavíme z ohně. Osladíme vanilkovým cukrem.

  8. Na dno nádoby nalejeme světlou tapiokovou směs a necháme vychladit.

  9. Po ztuhnutí dáme horní vrstvu - tmavý kokosovo oříškový krém.

  10. Vršek posypeme skořicí, ozdobíme hroznem a pokapeme datlovým sirupem. Necháme v lednici ztuhnout


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!