Tapiokový puding
Recepty, MoučníkySuroviny
- Světlá vrstva:
- Tapiokové perly (cca 100-200g)
- 100ml smetany ke šlehání
- vanilkový cukr
- asi 200ml mléka ideálně plnotučného případně polotučného
- Tmavá vrstva:
- 1 kokosový ořech (popř. strouhaný kokos)
- kakao nebo karob
- směs oříšků natural (nesolené)
- 1 banán
- med
- Na ozdobení:
- hrozen
- skořice
- datlový sirup
Postup Tapiokový puding
Postup přípravy receptu
-
Tapiokové perly si dáme na min. 3 hod nabobtnat do vody. Na jeden díl perel připadnou 3 díly vody (zhruba).
Mezitím si oloupeme kokosový ořech a vypustíme z něj vodu do nádoby mixéru, k tomu přihodíme kousky kokosu, a asi 3 lžíce medu.
Mixujeme ve vysokootáčkovém mixéru (popř. použijeme obyč. vodu nebo mléko a do ní nasypeme strouhaný kokos a med, mixujeme.
Poté přidáme banán a kakao či karob (ja dala obojí od každého cca 1PL). A přisypeme směs oříšků (množství je na vás já dala asi 100g).
Získáme tmavý konzistentní krém. Dáme vychladit do ledničky. Mléko smícháme v hrnci se smetanou (pomer mléka a smetany je na vás, můžete dát klidně jen samotný kelímek smetany a mléko nedávat vůbec..
A do této směsi přisypeme nabobtnané perly (slité do sítka aby byli bez vody).
Přivedeme k varu a lehce povaříme až nám hmota začne houstnout odstavíme z ohně. Osladíme vanilkovým cukrem.
Na dno nádoby nalejeme světlou tapiokovou směs a necháme vychladit.
Po ztuhnutí dáme horní vrstvu - tmavý kokosovo oříškový krém.
Vršek posypeme skořicí, ozdobíme hroznem a pokapeme datlovým sirupem. Necháme v lednici ztuhnout