Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g listového těsta
- 4 lžíce strouhanky
- 2 lžíce másla
- 120 g rozinek
- 500 g jablek
- 2 lžíce cukr krupice
- 2 lžíce skořice
- 1 žloutek
- 1 lžíce mléka
- 1 lžíce rumu
Postup Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dáme povařit rozinky. Potom ještě do teplých, přecezených rozinek dáme lžíci rumu na pečení a necháme odstát.
Pak si opečeme strouhanku na másle do oříškové barvy a vůně. Jablka nastrouháme ochutíme cukrem a skořicí a promícháme s rozinkami.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme, posypeme opečenou strouhankou a jablky. Zabalíme, propícháme vidličkou, aby štrúdl nepraskl a pomažeme žloutkem rozšlehaném ve lžíci mléka.
Pečeme na 200°C dozlatova.