Tiramisu od Paula z hotelu Pierre
Recepty, DortySuroviny
- 10 vajíčka
- 311 gramů cukru
- 255 gramů mouky
- 1 lžíce vanilky
- 6 kusů žloutku
- 198 gramů cukru
- 500 g Mascarpone
- 1 sáček želatiny
- 1 hrnek šlehačky
Postup Tiramisu od Paula z hotelu Pierre
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si kávový sirup.
Ušlehat šleahačku a odložit do ledničky.
Připravíme si lady fingers těsto a pomocí sáčku tvoříme lady fingers.
Upečeme lady fingers v horké troubě (400°F).
Uložíme lady fingers po obvodu dortové formy a připravíme si z téhož těsta 2 kulaté korpusy.
Ušleháme si žloutky.
Za stálého míchání pomalu přidáváme horký sirup a šleháme až do schladnutí.
Připravíme si želatinu namočením ve studené vodě a necháme ji nabobnat. Dochutíme želatinu 2 lžícemi rumu a rozpustíme v mikrovlnce.
Zašleháme Mascarpone cheese do žloutkové směsi a opatrně vložíme ušlehanou smetanu.
Pomocí stětky namažeme každý korpus kávovým sirupem a nalejeme část mascarpone krému, opakujem až je krém a korpus spotřebován. Dáme do mrazáku až do doby použití.
Před použitím vyjmeme z mrazáku a ozdobíme povrch dortu kakaem a necháme rozmrznout.