Těstoviny se smetanovo-citrónovou omáčkou a lososem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 steaky lososa
450 g těstovin
4 PL másla
2 stroužky česneku utřeného
37 ml čerstvě vymačkané citrónové šťávy
kůra z 2 citrónů nastrouhané na jemno
30 g hladké mouky
480 ml smetany 33%
3/4 KL soli
1/2 KL černého pepře
2 KL cukru

Postup přípravy receptu

  1. Steaky lososa osolíme, opepříme a ogrilujeme celé na grilu nebo na grilovací pánvi dozlatova. Nakrájíme je na kousky a odložíme.

  2. Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme. Udržujeme je teplé.

  3. Ve středně velkém hrnci rozpustíme na středním stupni máslo, přidáme česnek, restujeme asi 1 minutu, přidáme citrónovou kůru a šťávu a restujeme další 1 minutu.

  4. Přidáme mouku a mícháme metlou cca 2-3 minuty.

  5. Přilijeme smetanu a metlou, aby se nám nevytvořily hrudky, stále mícháme dokud směs nezhoustne, cca 5 - 10 minut (pokud je směs naopak moc hustá, přidáme trochu mléka, ale opatrně, je po lžících).

  6. Osolíme, opepříme, přidáme cukr, promícháme.

  7. Směs smícháme s uvařenými těstovinami a na talíři přidáme lososa.

  8. Omáčka by měla být schopná ohřát těstoviny. Pokud jsou ale už studené, prolijeme je horkou vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!