Těstoviny s chřestovou omáčkou s medvědím česnekem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g těstovin
1 svazek chřestu
1 svazek medvědího česneku
50 g másla
50 g mouky
100 ml smetany
sůl
bílý pepř
citron

Postup přípravy receptu

  1. Chřest pečlivě oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a dáme vařit do osolené vody, do které přidáme lžičku cukru. Vaříme na skus.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem z chřestu - cca 500 ml, osolíme, opepříme a necháme 15-20 minut provařit. Z chřestu oddělíme hlavičky, zbytek nakrájíme na menší kousky, které vložíme do omáčky, vmícháme jemně pokrájený medvědí česnek, zakápneme citronem a zjemníme smetanou.

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme chřestovými hlavičkami


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!