Kakaova omeletka s mascarpono-smetanovym kremem a malinami

Recepty, Moučníky

Suroviny

80 g hladké mouky
1 vejce
1 lžíce kakaa
140 ml mléka
2 lžíce práškového cukru
80 ml smetany na šlehání
3 plátky želatiny
1 vanilkový cukr
1/2 čajové lžičky přášku do pečiva
200 g Mascarpone
maliny

Postup přípravy receptu

  1. Rozšleháme vejce, přidáme vanilkový cukr, kakao a zamícháme.

  2. Přidáme mléko a mouku s kypřicím práškem, promícháme a necháme cca 10 minut odstát.

  3. Mezitím si připravíme krem: Mascarpone smícháme s práškovým cukrem, přidáme rozpuštěnou želatinu (můžeme použít i hotovou tu v prášku) a zamícháme s předem vyšlehanou smetanou. Krém dáme do lednice.

  4. Na středně velké pánvi opečeme na oleji omeletky. Já je přiklápím hlubokým talířem hned po vytažení z pánve - tak na 5 minut -jsou pak krásně vláčně.

  5. Poté necháme vystydnout a pomažeme krémem a poklademe malinami.

  6. Srulujeme a necháme ještě pěkně alespoň hodinu v lednici. Poté už jen dle libosti posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!