Kakaova omeletka s mascarpono-smetanovym kremem a malinami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 80 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce kakaa
- 140 ml mléka
- 2 lžíce práškového cukru
- 80 ml smetany na šlehání
- 3 plátky želatiny
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 čajové lžičky přášku do pečiva
- 200 g Mascarpone
- maliny
Postup Kakaova omeletka s mascarpono-smetanovym kremem a malinami
Postup přípravy receptu
-
Rozšleháme vejce, přidáme vanilkový cukr, kakao a zamícháme.
Přidáme mléko a mouku s kypřicím práškem, promícháme a necháme cca 10 minut odstát.
Mezitím si připravíme krem: Mascarpone smícháme s práškovým cukrem, přidáme rozpuštěnou želatinu (můžeme použít i hotovou tu v prášku) a zamícháme s předem vyšlehanou smetanou. Krém dáme do lednice.
Na středně velké pánvi opečeme na oleji omeletky. Já je přiklápím hlubokým talířem hned po vytažení z pánve - tak na 5 minut -jsou pak krásně vláčně.
Poté necháme vystydnout a pomažeme krémem a poklademe malinami.
Srulujeme a necháme ještě pěkně alespoň hodinu v lednici. Poté už jen dle libosti posypeme moučkovým cukrem.