Játra na smetaně

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater
100 g anglické slaniny
1 svazek lahůdkové cibulky
2 lžíce kečupu
solamyl na zahuštění (dle obliby hustoty)
200 ml smetany
sůl
provensálské koření
voda

Postup přípravy receptu

  1. Hlavičky z cibulky a slaninu nakrájíme na kostičky a dáme osmažit.

  2. Když začne slanina sklovatět, přidáme játra. Játra je důležité dostat do stavu konzumovatelnosti.

  3. Potom přidáme provensálské koření a kečup, provaříme.

  4. Pokrájíme nať z cibulky a přidáme k játrům, promícháme, přisypeme solamyl, lehce podlijeme vodou, prováříme, doladíme hustotu, přidáme smetanu a osolíme dle chuti. S rýží to bylo moc dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!