Játra na smetaně
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater
- 100 g anglické slaniny
- 1 svazek lahůdkové cibulky
- 2 lžíce kečupu
- solamyl na zahuštění (dle obliby hustoty)
- 200 ml smetany
- sůl
- provensálské koření
- voda
Postup Játra na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Hlavičky z cibulky a slaninu nakrájíme na kostičky a dáme osmažit.
Když začne slanina sklovatět, přidáme játra. Játra je důležité dostat do stavu konzumovatelnosti.
Potom přidáme provensálské koření a kečup, provaříme.
Pokrájíme nať z cibulky a přidáme k játrům, promícháme, přisypeme solamyl, lehce podlijeme vodou, prováříme, doladíme hustotu, přidáme smetanu a osolíme dle chuti. S rýží to bylo moc dobré.