Omacka z lisek a smetany
Recepty, HoubySuroviny
- 150 g lišek
- jedná smetana na vaření
- hladká mouka
- 1 červená cibule
- uzená slanina
- hrnek zeleninového vývaru
- petrželka
- těstoviny (já používám farfalle)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- krapet olivového oleje na těstoviny
- olej na smažení
Postup Omacka z lisek a smetany
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi si do křupava upečeme slaninu. Přidáme na drobno pokrájenou cibulku a očištěné lišky. Smažíme ještě cca 5 minut na mírnějším ohni. Zaprášíme vše moukou, zalijeme smetanou a vývarem.
Smetanu nedávám úplně celou a hrnek vývaru spíše menší, samozřejmě podle konzistence můžeme přidat i víc. Dochutíme solí dle návodu a scedíme, přelijeme trochou olivového oleje.
Těstoviny dáme na talíř a přelijeme omáčkou. Dozdobíme petrželovou natí.