Omacka z lisek a smetany

Recepty, Houby

Suroviny

150 g lišek
jedná smetana na vaření
hladká mouka
1 červená cibule
uzená slanina
hrnek zeleninového vývaru
petrželka
těstoviny (já používám farfalle)
sůl
čerstvě mletý pepř
krapet olivového oleje na těstoviny
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi si do křupava upečeme slaninu. Přidáme na drobno pokrájenou cibulku a očištěné lišky. Smažíme ještě cca 5 minut na mírnějším ohni. Zaprášíme vše moukou, zalijeme smetanou a vývarem.

  2. Smetanu nedávám úplně celou a hrnek vývaru spíše menší, samozřejmě podle konzistence můžeme přidat i víc. Dochutíme solí dle návodu a scedíme, přelijeme trochou olivového oleje.

  3. Těstoviny dáme na talíř a přelijeme omáčkou. Dozdobíme petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!