Těstovinový salát s masem
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1/2 balíčku těstovin
- pečené nebo vařené maso (vepřové nebo kuřecí)
- 1/2-1 balení zmrazené zeleninové směsi (dle chuti)
- 10-15 dkg tvrdého sýra
- koření na grilovanou zeleninu
- sůl
- plátek másla na osmahnutí zeleniny
- Na dresink:
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce kečupu
- oregano
- provensálské bylinky
Postup Těstovinový salát s masem
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme těstoviny dle návodu. Než se uvaří, nakrájíme uvařené nebo upečené maso (množství neudávám, protože tento salát dělám, když mi zbude maso od oběda.
Na pánvičce rozpustíme plátek másla a osmahneme na něm zeleninu. Okořeníme kořením na grilovanou zeleninu a trošku osolíme.
Uvařené těstoviny smícháme se zeleninou a případně dosolíme.
Do misky dáme majonézu, bílý jogurt a kečup. Ochutíme bylinkami a dobře promícháme.
Podáváme buď teplé nebo za studena. Na talíři přelijeme dresinkem a posypeme strouhaným sýrem.
Tip: Když máme málo masa, můžeme přidat nakrájená uvařená vejce (pro doplnění více bílkovin do pokrmu).