Těstovinový salát s masem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1/2 balíčku těstovin
pečené nebo vařené maso (vepřové nebo kuřecí)
1/2-1 balení zmrazené zeleninové směsi (dle chuti)
10-15 dkg tvrdého sýra
koření na grilovanou zeleninu
sůl
plátek másla na osmahnutí zeleniny
Na dresink:
2 lžíce bílého jogurtu
2 lžíce majonézy
1 lžíce kečupu
oregano
provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme těstoviny dle návodu. Než se uvaří, nakrájíme uvařené nebo upečené maso (množství neudávám, protože tento salát dělám, když mi zbude maso od oběda.

  2. Na pánvičce rozpustíme plátek másla a osmahneme na něm zeleninu. Okořeníme kořením na grilovanou zeleninu a trošku osolíme.

  3. Uvařené těstoviny smícháme se zeleninou a případně dosolíme.

  4. Do misky dáme majonézu, bílý jogurt a kečup. Ochutíme bylinkami a dobře promícháme.

  5. Podáváme buď teplé nebo za studena. Na talíři přelijeme dresinkem a posypeme strouhaným sýrem.

  6. Tip: Když máme málo masa, můžeme přidat nakrájená uvařená vejce (pro doplnění více bílkovin do pokrmu).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!