Teplý cizrnový salát s lesními houbami a raným zelím
Recepty, SalátySuroviny
- 300 g cizrny
- hrst lesních hub (když nejsou, mohou se použít žampiony)
- 250 g raného zelí
- 6 menších vyzrálých keříčkových rajčat
- 1 lžíce másla
- olivový olej
- citronová šťáva
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- menší svazek hladkolisté petrželové natě
Postup Teplý cizrnový salát s lesními houbami a raným zelím
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme (nejlépe přes noc) a uvaříme podle návodu - cca 40 minut. Slijeme z ní vodu, osolíme ji a udržujeme v teple.
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka a do vydušení tekutiny. Zelí nakrájíme na jemné nudličky, rajčata rozpůlíme.
Olej prošleháme s citronovou šťávou - množství podle chuti, ale s citronem opatrně, salát by nemě být kyselý.
Do mísy dáme cizrnu, přidáme houby, zelí a rajčata. Promícháme se zálivkou a jemně nakrájenou petrželkou. Podle chuti osolíme a opepříme.