Teplý cizrnový salát s lesními houbami a raným zelím

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g cizrny
hrst lesních hub (když nejsou, mohou se použít žampiony)
250 g raného zelí
6 menších vyzrálých keříčkových rajčat
1 lžíce másla
olivový olej
citronová šťáva
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
menší svazek hladkolisté petrželové natě

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme (nejlépe přes noc) a uvaříme podle návodu - cca 40 minut. Slijeme z ní vodu, osolíme ji a udržujeme v teple.

  2. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka a do vydušení tekutiny. Zelí nakrájíme na jemné nudličky, rajčata rozpůlíme.

  3. Olej prošleháme s citronovou šťávou - množství podle chuti, ale s citronem opatrně, salát by nemě být kyselý.

  4. Do mísy dáme cizrnu, přidáme houby, zelí a rajčata. Promícháme se zálivkou a jemně nakrájenou petrželkou. Podle chuti osolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!