Telecí žebírka se zeleninou a houbami
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg telecích žebírek
- 2 lžíce sádla
- sůl
- pepř
- hl. mouka
- 2 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- 10 dkg anglické slaniny
- mražená zelenina dle chuti
- sušené houby
- šálek vývaru (použila jsem kostku)
Postup Telecí žebírka se zeleninou a houbami
Postup přípravy receptu
-
Žebírka nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Do pekáče, ve kterém budeme žebírka péct, dáme rozehřát sádlo, na kterém žebra opečeme.
Žebra vyjmeme, osmahneme slaninu, cibuli a česnek a nakonec přidáme zeleninu a předem namočené houby, já použila opěnky.
Promícháme, chvilku podusíme, vložíme zpět žebra, zalijeme vývarem a dáme péct do trouby na 160 °C, zhruba dvě hodiny, dokud maso není měkké. Průběžně maso přeléváme výpekem. Podáváme s bramborem.