Tataráček z lososa a rajčat
Recepty, PředkrmySuroviny
- Na tataráček:
- 200 g čerstvého lososa (filet bez kůže)
- 100 g uzeného lososa (plátky)
- 250 g rajčat
- Na zálivku:
- čerstvě vymačkaná šťáva ze 2 citronů
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce dijonské hořčice
- snítka kopru
- 1 jarní cibulka s natí
- čerstvě nahrubo mletý pepř
- sůl
Postup Tataráček z lososa a rajčat
Postup přípravy receptu
-
Čerstvý lososový filet i uzené lososové plátky nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a taktéž překrájíme na kostičky. Toto všechno dáme do misky, promícháme a odložíme do lednice.
Mezitím připravíme zálivku: do misky dáme olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a řádně prošleháme. Nakonec přidáme na jemno nakrájenou cibulku a kopr.
Zálivkou přelijeme tataráček a promícháme. Můžeme dosolit a připepřit dle chuti. Necháme cca 30 minut v chladu odpočívat.
Podáváme na opečené bagetě. Tu můžeme opéci nasucho v toustovači nebo na pánvi. Taky lze bagetky pokapat olivovým olejem a opéci v troubě s funkcí gril. Můžeme dozdobit kopečkem kysané smetany a snítkou kopru.