Tagliatelle s kuřecím masem a hokkaidem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1/2 balení Tagliatelle (nebo jiné větší těstoviny)
- 0,6 kg kuřecí ch prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hokkaido
- 1 kelímek smetany 33%
- sůl, pepř
- 2 snítky tymiánu
- 1 lžíce solamylu
- 1/2 lžíce worcestrové omáčky
- 1/2 lžíce sojové omáčky
- olivový olej
Postup Tagliatelle s kuřecím masem a hokkaidem
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme maso na nudličky. Přidáme sůl, pepř, solamyl, worcestr, sojovku, lžíci ol. oleje, tymián. Promícháme, necháme chvíli odležet.
Dáme vařit těstoviny. Nakrájíme cibuli, česnek. Hokkaido na kostičky.
Na oliv. oleji orestujeme cibuli, česnek a pak přidáme maso /chvíli nemícháme, necháme zatáhnout/ orestujeme, až je hotové (cca 5 min +-) dáme bokem. Stěrkou očistíme pánev (výpek přidáme k masu), pokapame opět ol. olejem a orestujeme do zlata hokkaido /dělá se stejně dlouho jako maso, ne-li déle/.
Maso přidáme zpět do pánve a promícháme s hokkaidem, podlijeme kelímkem smetany a chvilku provaříme. (Vytáhneme snítku tymiánu). Podle chuti ještě osolíme, opepříme. Přimícháme na pánev uvařené a scezené těstoviny, promícháme a servírujeme.