Tabbouleh

Recepty, Saláty

Suroviny

185 g bulguru
50 g petrželové natě
20 g čerstvé máty
4 čerstvá rajčata
50 g jarní cibulky
2 stroužky česneku
100 ml citronové šťávy
100 ml olivového olej
sůl
pepř
1 hlávka římského salátu

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur dáme do větší salátové mísy a zalijeme 3/4 hrnkem vroucí vody. Necháme asi 10 min. stát, než se spaří a vsaje vodu.

  2. Bylinky a cibulku nasekáme nadrobno, z rajčat odstraníme jadérka, nakrájíme je též nadrobno a přidáme do salátu.

  3. Přidáme česnek, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a důkladně promícháme. Libanonským zvykem je nabírat tabbouleh listy římskeho salátu, ale u nás doma se osvědčil jako příloha, či jen salát k pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!