Tabbouleh
Recepty, SalátySuroviny
- 185 g bulguru
- 50 g petrželové natě
- 20 g čerstvé máty
- 4 čerstvá rajčata
- 50 g jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 100 ml citronové šťávy
- 100 ml olivového olej
- sůl
- pepř
- 1 hlávka římského salátu
Postup Tabbouleh
Postup přípravy receptu
-
Bulgur dáme do větší salátové mísy a zalijeme 3/4 hrnkem vroucí vody. Necháme asi 10 min. stát, než se spaří a vsaje vodu.
Bylinky a cibulku nasekáme nadrobno, z rajčat odstraníme jadérka, nakrájíme je též nadrobno a přidáme do salátu.
Přidáme česnek, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a důkladně promícháme. Libanonským zvykem je nabírat tabbouleh listy římskeho salátu, ale u nás doma se osvědčil jako příloha, či jen salát k pečeným masům.