Sýrové suflé
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 1 lžička sypké hořčice - já jsem si umlela najemno hořčičné semínko
- 4 žloutky
- 100 g strouhaného sýra výraznější chuti - čedar, ale i nějaký sýr s modrou plísní
- (4 bílky na sníh)
- sůl
- pepř
- kousek másla a
- strouhanka na vymazání a vysypání formiček
Postup Sýrové suflé
Postup přípravy receptu
-
Formičky na suflé důkladně vymažeme změklým máslem, vysypeme strouhankou a dáme do mrazničky na asi 15 minut vychladit, 50 g másla rozpustíme v kastrolu, přisypeme hořčici a mouku, opražíme do světle žluta, zalijeme studeným mlékem, dobře rozmícháme a zvolna provaříme na bešamel.
Do zchladlého vmícháme žloutky a nastrouhaný sýr a velmi zlehka i tuhý sníh z bílků.
Formičky naplníme hmotou do 2/3 výšky a pečeme v dobře vyhřáté troubě při 200°C asi 25-30 minut. Podáváme ihned se zeleninovým salátem.