Švestkový koláč s makovou drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
150 g cukru moučky
1 prášek do pečiva nebo lžička jedlé sody
1-2 vejce (podle velikosti)
cca 200-250 ml bílého jogurtu nebo zakysané smetany (malý kelímek)
asi 5-6 lžic oleje
-----------
švestky
Drobenka:
cca 80-100 g hnědého cukru
cca 80-100 g mletého máku
plátek másla (asi 1 cm)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny v míse promíchejte a těsto rozetřete do plechu, vystříkaného olejem ve spreji nebo vytřeného sádlem. Stěrkou rozetřete do krajů a hustě poklaďte rozpůlenými švestkami - řeznou stranou nahoru. Zapněte troubu na cca 170 st.C.

  2. V misce udělejte drobenku - mák a cukr přidávejte postupně, podle množství másla. Drobenka bez použití mouky je více vlhká. Posypte připravený koláč a dejte péci - asi na 20 minut, okraje začnou lehce hnědnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!