Velikonoční vaječná hrouda

Recepty, Sýry

Suroviny

1 l plnotučného mléka
10 vajec
1 kávová lžička soli
můžeme přidat podle chuti bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Mléko nalijeme do hrnce, přidáme ze skořápek vyklepnutá vajíčka a sůl. Všechno dobře rozmixujeme, nejlépe tyčovým mixérem.

  2. Dáme vařit, vaříme pomalu za stálého míchaní a stále mícháme, až se začne oddělovat voda a hmota hrudkovatět (je to podobné, jak kdybychom dělali tvaroh).

  3. Uvařenou hmotu přecedíme přes síto, pak ji nandáme na gázu a pořádně vytlačíme vodu.

  4. Hroudu zavěsíme a necháme přes noc odkapat.

  5. Hotový výrobek dáme vychladit do lednice, pak krájíme na plátky jako sýr, podáváme s pečivem nebo zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!