Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

3 dl suchého bílého vína
1 l vody
1 skořice
2 badyány
6 hřebíčků
15 dkg cukru
1,2 dl smetany
80 dkg kdoulí (švestek)
špetka strouhané citrónové kůry

Postup přípravy receptu

  1. Víno, vodu a koření povaříme asi 15 min.

  2. Mezitím oloupat kdoule (vypeckovat švestky), a vybrat z vařící vody veškeré koření.

  3. Nakrájené kdoule (švestky) vhodit do vařící vody už bez koření, ovoce se nám za cca 15 min skoro rozvaří, a když se rozvaří, není to žádné neštěstí, budeš míň mixovat.

  4. Měkké ovoce vybereme a umixujeme, vrátíme do hrnce, přidáme citrónovou kůru, znovu uvedeme do varu, a pak přidáme smetanu na zahuštění.

  5. Necháme ještě projít varem, odstavíme, necháme vystydnout a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!