Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 dl suchého bílého vína
- 1 l vody
- 1 skořice
- 2 badyány
- 6 hřebíčků
- 15 dkg cukru
- 1,2 dl smetany
- 80 dkg kdoulí (švestek)
- špetka strouhané citrónové kůry
Postup Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka
Postup přípravy receptu
-
Víno, vodu a koření povaříme asi 15 min.
Mezitím oloupat kdoule (vypeckovat švestky), a vybrat z vařící vody veškeré koření.
Nakrájené kdoule (švestky) vhodit do vařící vody už bez koření, ovoce se nám za cca 15 min skoro rozvaří, a když se rozvaří, není to žádné neštěstí, budeš míň mixovat.
Měkké ovoce vybereme a umixujeme, vrátíme do hrnce, přidáme citrónovou kůru, znovu uvedeme do varu, a pak přidáme smetanu na zahuštění.
Necháme ještě projít varem, odstavíme, necháme vystydnout a podáváme.