Sváteční bramborák
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Recept na braboráky nepřidávám - je jich tu několik a každý určitě má svůj oblíbený.
- MEXICKÝ OHNIVÝ BRAMBORÁK:
- 200 g žampionů
- 1 větší pórek
- 1 červená kapie
- 2 PL olivového oleje
- Pálivá chilli omáčka (množství podle chuti)
- sůl
- tymián
- BRAMBORÁK SE SLANINOU A SÁZENÝM VEJCEM:
- 100 g anglické slaniny
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- NÁMOŘNICKÝ BRAMBORÁK:
- 4 plátky uzeného lososa
- 4 PL zakysané smetany
- 4 kl nepravého kaviáru
- plátky citronu
- sůl
- pepř
- kopr
Postup Sváteční bramborák
Postup přípravy receptu
-
MEXICKÉ BRAMBORÁKY: Zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a papriku na kostičky.
Na pánev dáme olej a na něj papriku. Podusíme cca 5 minut. Pak přidáme žampiony s pórkem. Dusíme dokud se neodpaří šťáva kterou zelenina pustí. Pak přilijeme omáčku, podle chuti dosolíme a přidáme tymián. Necháme prohřát.
SE SÁZENÝM VEJCEM A SLANINOU: Plátky slaniny opečeme do křupava na suché pánvi. Vyndáme a na výpeku usmažíme sázená vejce.
NÁMOŘNICKÝ BRAMBORÁK: Na bramborák položíme plátek lososa. Nasekáme trochu kopru a vmícháme do zakysané smetany. Tu osolíme a opepříme. 1 polévková lžíce smetany dáme na lososa, přidáme kaviár, plátek citronu a snítku kopru.