Šunkové závitky v aspiku

Recepty, Ostatní

Suroviny

Nálev:
1200 ml vody
22 celých pepřů
10 kuliček nového koření (koření mírně rozdrtit)
5 bobkových listů
4 hřebíčky
špetka soli
125 ml bzeneckého octa
25 ks cukerinů
+ 2 balíčky čiré želatiny
+ šunka na závitky (na 20 závitků- 20 plátků šunky)
+ pomazánka do závitků (20 závitků)
Na pomazánku na závitky:
1 pomazánkové máslo
1-2 tavené sýry (podle velikosti)
1 lžíce pikantní hořčice
1 lžička křenu s majonezou (krenex)
4 vejce uvařené natvrdo (žloutky utřít, bílky nasekat)
250 g salámu (junior, gothaj)
5 okurek podle velikosti
1-2 lžíce majolky
1 nastrouhaná uvařená brambora
1 cibule
několik kousků červené sterilované kapie
trochu balsamicového octa
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nálev z uvedených ingrediencí je nutné povařit asi 1 minutu a nechat vychladnout. Přidáme cca 25 cukerinů. Nasypeme postupně do nálevu 2 balíčky čiré želatiny. Řádně mícháme tak, aby se nám netvořily a nevznikly hrudky.

  2. Necháme chladit. Zatím si připravíme závitky (šunku s pomazánkou) a když je nálev téměř studený, tak trochu nalijeme na závitky. Necháme mírně ztuhnout a pak dolijeme zbytek nálevu. Když se stane, že želatina tuhne rychle pod rukama, ještě ji znovu mírně zahřejeme. Dozdobíme dál už jen podle svého.

  3. Postup na pomazánku: Máslo, sýr a žloutky vymícháme, přidáme nastrouhaný salám, nastrouhané okurky, najemno pokrájenou cibuli a ostatní ingredience. Touto pomazánkou plníme šunku a zavineme. Vše ušleháme a naplníme plátky šunky jako závitky. Pomazánka je výborná i na chlebíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!