Ovocný koláč na ruský způsob

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 ks vajec
10 dkg rozpuštěného vlažného másla
2 vrchovaté PL kysané smetany
3/4 hrnku cukru krupice
1 hrnek hladké mouky
špetka soli
Náplň:
1 hrnek otrhaného rybízu
4 střední letní jablíčka nebo 2 velká
strouhaná kůra z celé 1 limetky
3/4 hrnku cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Jablíčka zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky (já nikdy neloupu, ani do štrůdlu, je to škoda). Rybíz opláchneme a přihodíme k jablíčkům, přidáme kůru z limetky a cukr. Promícháme a nasáváme tu fajnovou vůni. Necháme stát.

  2. Vejce s cukrem a špetkou soli vyšleháme do husté pěny, kdy už je cukr zcela rozpuštěn. Přidáme máslo a zašleháme. Přišleháme smetanu a pak už jen vmícháme mouku.

  3. Malý pekáček, nebo menší formu (18cm průměr) na dort vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Dvě třetiny těsta naneseme do formy a rozetřeme. Nasypeme ovocnou směs a lehkým tlakem zarovnáme. Naneseme zbytek těsta, zarovnáme a dáme péct na 170°C cca 30-40 minut dle typu trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!