Koláč s hruškami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Sušenkový podklad:
- 200 g drcených sušenek
- 80 g povoleného másla
- Náplň:
- 2 tvarohy
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 pudinkový vanilkový prášek
- 100 ml mléka
- 100 ml Salka
- 4 hrušky
Postup Koláč s hruškami
Postup přípravy receptu
-
Drcené sušenky smícháme s máslem, hmotu naskládáme do koláčové formy, udusáme a vytvoříme i okraje. Dáme do lednice a připravíme si náplň.
Vymícháme tvarohy s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme Salko, přidáme vejce a promícháme.
Nakonec přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v mléce a znovu důkladně promícháme.
Náplň nalijeme na sušenkový základ a poklademe hruškami, které jsme zbavili slupky a jádra.
Hrušky můžeme krájet na poloviny a udělat do vypouklých částí zářezy, nebo je pokrájet na měsícčky a koláč jimi poklást.
Pečeme na 160°C cca půl hodiny (náplň musí ztuhnout) a necháme zcela vychladnout. Uchováváme v lednici.