Koláč s hruškami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Sušenkový podklad:
200 g drcených sušenek
80 g povoleného másla
Náplň:
2 tvarohy
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 hrnek moučkového cukru
1 pudinkový vanilkový prášek
100 ml mléka
100 ml Salka
4 hrušky

Postup přípravy receptu

  1. Drcené sušenky smícháme s máslem, hmotu naskládáme do koláčové formy, udusáme a vytvoříme i okraje. Dáme do lednice a připravíme si náplň.

  2. Vymícháme tvarohy s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme Salko, přidáme vejce a promícháme.

  3. Nakonec přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v mléce a znovu důkladně promícháme.

  4. Náplň nalijeme na sušenkový základ a poklademe hruškami, které jsme zbavili slupky a jádra.

  5. Hrušky můžeme krájet na poloviny a udělat do vypouklých částí zářezy, nebo je pokrájet na měsícčky a koláč jimi poklást.

  6. Pečeme na 160°C cca půl hodiny (náplň musí ztuhnout) a necháme zcela vychladnout. Uchováváme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!