Sumeček africký s rajčatovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 2 porce filetů sumečka afrického
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- sůl
- Omáčka:
- 400 g drcených rajčat (1 konzerva)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej
- pepř
- sůl
- Na ozdobu:
- bazalka
- olivy
Postup Sumeček africký s rajčatovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak a 1 min pražíme.
Vložíme paradajky, okoreníme, osolíme a 10 min povaríme.
Na oleji a masle opečieme filety sumčeka, najprv kožou dolu 5 min, potom otočíme a opražíme ho ešte 4 minúty.
Servírujeme filety sumčeka s omáčkou a na tanieri posypeme sekanou bazalkou a prerezanými olivami.