Pomerančový dortík s mascarpone krémem

Recepty, Dorty

Suroviny

6 vajec (zvlášť žloutky a zvlášť bílky)
180 g moučkového cukru
pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
pomerančová kůra z 1/5 pomeranče
150 g mletých mandlí
120 g mletých ořechů
Krém:
4 krabičky mascarpone (každá 250 g)
2 vanilkové cukry
pomerančová šťáva z 1/2

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mleté mandle a ořechy a pomerančovou šťávu a kůru. Všechno pořádně promícháme. Z bílků si ušleháme sníh a vmícháme ho do těsta.

  2. Dortovou formu vymažeme a vysypeme a vlijeme do ní těsto.

  3. Pečeme při nižších teplotách (cca na 150 - 180 °C, doba záleží na troubě, je třeba dort hlídat). Zkusíme špejlí, když se těsto nelepí, dort je hotový.

  4. Po vytáhnutí z trouby ho necháme vychladnout na mřížce, aby se nezapařil.

  5. Mascarpone vyšleháme s vanilkovými cukry a pomerančovou šťávou.

  6. Když je dort vychladlý, podélně ho rozkrojíme a potřeme krémem na obou polovinách. Slepíme k sobě a krémem celý dort potřeme. Povrch můžeme ozdobit čokoládovou polevou, boky obalit v mletých mandlích, fantazii se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!