Štrúdl s rebarborou, jablky a tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
1 pomazánkové máslo
2 krabičky (od pomazánkového másla) polohrubé mouky
Na náplň:
300 g (očištěné a na kostičky nakrájené) rebarbory
3 nastrouhaná jablka
2 skořicový cukr
(Pod jablka s rebarborou:)
1 tvaroh
1 pomazánkové máslo
1/2 balíčku vanilkového pudinku
2 lžíce moučkového cukru
1 žloutek
Na pomazání štrůdlů
cca 200 ml rozpuštěného másla

Postup přípravy receptu

  1. Z pomazánkového másla a mouky si vypracujeme těsto a necháme je chvíli odpočinout.

  2. Rebarboru si očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky.

  3. Jablka oloupeme, nastrouháme a přidáme k rebarboře. Obojí posypeme skořicovým cukrem a promícháme.

  4. Tvaroh a pomazánkové máslo si promícháme se žloutkem, pudinkem a cukrem.

  5. Těsto si rozkrojíme napůl a vyválíme 2 pláty. Každý plát potřeme umíchaným tvarohem a posypeme polovinou rebarbory s jablky. Boky plátů malinko přehneme dovnitř, aby nám náplň nevytékala a srolujeme do štrúdlů. Každý pomažeme máslem a dáme na plech s pečicím papírem.

  6. Ve vyhřáté troubě pečeme cca 30-35 min. na 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!