Salát s trhaným vepřovým masem a vaječnou omeletou

Recepty, Saláty

Suroviny

200 g vařeného libového vepřového masa
100 g ředkviček
1 mrkev
1 malá červená cibule
2 ks vejce
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce majonézy
bylinky dle chuti
sůl
čerstvě mletý černý pepř
volitelné vinný ocet, chilli olej

Postup přípravy receptu

  1. Na nepřilnavé pánvičce uděláme postupně 2 vaječné omelety. Vařené studené maso natrháme na vlákna a dáme do misky.

  2. Mrkev oškrábeme, ředkvičky omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme nebo nastrouháme na jemné nudličky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Vychladlé omelety nakrájíme na nudličky a dáme do misky.

  3. Majonézu smícháme s prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami (petržel, kopr apod.). Všechny připravené nudličky, maso a cibuli dáme do mísy, přidáme ochucenou majonézu,1 lžíci olivového oleje, sůl, pepř a promícháme. Dle chuti můžeme zastříknout vinným octem a chilli olejem. Salát podáváme s tmavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!