Salát s trhaným vepřovým masem a vaječnou omeletou
Recepty, SalátySuroviny
- 200 g vařeného libového vepřového masa
- 100 g ředkviček
- 1 mrkev
- 1 malá červená cibule
- 2 ks vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce majonézy
- bylinky dle chuti
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- volitelné vinný ocet, chilli olej
Postup Salát s trhaným vepřovým masem a vaječnou omeletou
Postup přípravy receptu
-
Na nepřilnavé pánvičce uděláme postupně 2 vaječné omelety. Vařené studené maso natrháme na vlákna a dáme do misky.
Mrkev oškrábeme, ředkvičky omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme nebo nastrouháme na jemné nudličky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Vychladlé omelety nakrájíme na nudličky a dáme do misky.
Majonézu smícháme s prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami (petržel, kopr apod.). Všechny připravené nudličky, maso a cibuli dáme do mísy, přidáme ochucenou majonézu,1 lžíci olivového oleje, sůl, pepř a promícháme. Dle chuti můžeme zastříknout vinným octem a chilli olejem. Salát podáváme s tmavým pečivem.