Staročeské babiččino linecké

Recepty, Moučníky

Suroviny

Ingredience:
250 g hladké mouky
120 g cukru moučka
130 g másla
1 vejce
citronová kůra z 1/2 citronu
1 vanilkový cukr
1 višňová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, másla, vejce, nastrouhané citronové kůry a vanilkového cukru vypracujeme těsto, necháme ho nejméně hodinu v chladu odpočinout, ještě lépe do druhého dne. Pak z něj vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Jednu část vykrojíme plnou a do druhé vykrojíme doprostřed malé kolečko. Tedy půl na půl.

  2. Pečeme cca 15 minut, necháme vychladnout a spojujeme marmeládou, kterou dáme na plný tvar a přitlačíme díl s otvorem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!