Pikantní dýňová polévka se sušenými rajčaty
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 dýně Hokkaido
- 3 brambory
- 2 PL oleje ze sušených rajčat
- 5 kusů sušených rajčat
- 3 stroužky česneku
- 1 větší cibuli
- 1 ČL koření Čubrica
- 1/2 červené chilli papričky
- sůl
- 1 kelímek zakysané smetany
- kuřecí vývar (nebo zeleninový vývar)
Postup Pikantní dýňová polévka se sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Dýni oloupeme, vybereme semínka a nakrájíme na kostky.
Cibuli, česnek, brambory oloupeme a nakrájíme.
Na oleji ze sušených rajčat orestujeme cibuli, rozmačkaný česnek a nakrájenou chilli papričku. Přidáme dýni, brambory, nakrájená sušená rajčata a necháme asi 10 min. restovat, osolíme, přidáme Čubricu, zalijeme vývarem.
Vaříme doměkka, rozmixujeme ponorným mixérem zalijeme kysanou smetanou, necháme provařit. Dle potřeby a chuti dosolíme a podáváme.