Koláč s mákem a broskvemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 240 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 160 g másla
- 1 vejce
- citronová kůra z 1/2 citronu
- Náplň:
- 500 g měkkého tvarohu
- 100 g krupicového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 vejce
- citronová kůra z 1/2 citronu
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 60 g mletého máku
- 60 g mandlových lupínků na posypání
- broskve
Postup Koláč s mákem a broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Na vále si zpracujeme základní těsto, necháme ho odpočinout a připravíme si náplň.
V misce smícháme tvaroh s ostatními ingrediencemi.
Na dno dortové formy vystřihneme kruh z pečícího papíru, na něj rozválíme polovinu těsta.
Z druhé poloviny vyválíme pás, stočíme ho do roládky a pak přitiskneme postupně k obvodu formy.
Na linecké těsto nalijeme část náplně, na ní rozprostřeme půlky broskví (nebo nektarinek) a zalijeme zbylou náplní.
Povrch posypeme mandlovými lupínky.
Pečeme při předehřáté troubě 160°C, přibližně 50 minut. Po vychladnutí rozepneme formu a nakrájíme na díly.