Ostřejší zeleninové lečo
Recepty, Zeleninová jídlaPostup Ostřejší zeleninové lečo
Postup přípravy receptu
-
Špek si nakrájíme na malé kostičky.
Cibuli oloupeme a taky nakrájíme na jemno.
Omytá rajčata a papriky zbavené stopky a jadérek nakrájíme na kostky.
Klobásu taktéž, i když tady krájení může být trochu jemnější. U výběru klobás se osvědčuje použít dvě dobře vyuzené měkčí klobásy a jednu výrazně ostřejší (například selská nebo čabajka) které mohou být suché.
Na pánvi rozpustíme nakrájený špek, přidáme cibulku a za občasného promíchání vaříme až do sklovata.
Přidáme obě klobásy, krátce je opražíme, pokrm na chvíli odstavíme z ohně a vmícháme sladkou papriku a čerstvě nadrcený pepř. Po promíchání dáme zpět na oheň, přidáme papriky, zamícháme a po chvilce přidáme také rajčata.
Po opětovném zamíchání přikryjeme hrnec pokličkou, stáhneme oheň o dvě třetiny a vaříme přibližně patnáct minut.
Poté jídlo ochutnáme, přidáme lžičku až dvě harissy (podle naší tolerance), osolíme a dodusíme do měkka. Podáváme s pečivem a máslem podle gusta.