Broskvové řezy s tvarohem a šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 velká plechovka kompotovaných broskví
120 g cukru krupice
2 lžíce cukru moučky
2 vanilkové cukry
2 lžíce kakaa
polohrubá mouka na dosypání do kakaa
želatinový ztužovač (já použila za studena)
500 ml šlehačky
250 g tvarohu
6 vajec

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO: 6 vajec (žloutky oddělíme od bílků), 120 g cukru, 2PL kakaa dosypeme do 120 g polohrubou moukou.

  2. Ušleháme bílky s polovinou cukru, žloutky šleháme 4 minuty s druhou polovinou, pak zlehka vmícháme střídavě bílky a mouku s kakaem. Pečeme asi 18 minut při 180°C. Po zchladnutí poklademe kompotovanými broskvemi nakrájenými na měsíčky (asi 2 půlky broskví si ponecháme do krému).

  3. KRÉM: 250 g tvarohu, 500 ml šlehačky, 2 vanilkové cukry, 2PL moučkového cukru, želatinový ztužovač Dr. Oetker.

  4. Ušleháme šlehačku s cukrem, pak vmícháme rozmíchaný tvaroh a podle návodu připravený želatinový ztužovač Dr. Oetker. 2/3 hmoty nalijeme na broskve, do zbylé třetiny vmícháme rozmixované broskve, které jsme si odložili stranou. Navrstvíme na světlý krém a necháme ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.

  5. Po ztuhnutí ušlehat 1 Ramu cremefine na šlehání s 1 vanilkovým cukrem, část si necháme na ozdobení, zbytek natřeme na řezy, ozdobíme vidličkou nebo, máme-li, cukrářskou kartou a zbylou šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!