Broskvové řezy s tvarohem a šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 velká plechovka kompotovaných broskví
- 120 g cukru krupice
- 2 lžíce cukru moučky
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce kakaa
- polohrubá mouka na dosypání do kakaa
- želatinový ztužovač (já použila za studena)
- 500 ml šlehačky
- 250 g tvarohu
- 6 vajec
Postup Broskvové řezy s tvarohem a šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
TĚSTO: 6 vajec (žloutky oddělíme od bílků), 120 g cukru, 2PL kakaa dosypeme do 120 g polohrubou moukou.
Ušleháme bílky s polovinou cukru, žloutky šleháme 4 minuty s druhou polovinou, pak zlehka vmícháme střídavě bílky a mouku s kakaem. Pečeme asi 18 minut při 180°C. Po zchladnutí poklademe kompotovanými broskvemi nakrájenými na měsíčky (asi 2 půlky broskví si ponecháme do krému).
KRÉM: 250 g tvarohu, 500 ml šlehačky, 2 vanilkové cukry, 2PL moučkového cukru, želatinový ztužovač Dr. Oetker.
Ušleháme šlehačku s cukrem, pak vmícháme rozmíchaný tvaroh a podle návodu připravený želatinový ztužovač Dr. Oetker. 2/3 hmoty nalijeme na broskve, do zbylé třetiny vmícháme rozmixované broskve, které jsme si odložili stranou. Navrstvíme na světlý krém a necháme ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.
Po ztuhnutí ušlehat 1 Ramu cremefine na šlehání s 1 vanilkovým cukrem, část si necháme na ozdobení, zbytek natřeme na řezy, ozdobíme vidličkou nebo, máme-li, cukrářskou kartou a zbylou šlehačkou.