Srnčí krk na česneku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Srnčí krk
3 cibule
1 velká palice česneku
snítka šalvěje
snítka rozmarýnu
2-3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
6 kuliček celého pepře
150 g gazdovské slaniny (může být jiná)
sůl
2 lžičky koření na divočinu
podle potřeby vývar (měla jsem masový bujon Kuchárek)

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme, prošpikujeme špalíčky slaniny a česnekem, posolíme a posypeme kořením na divočinu.

  2. Cibuli, zbytek česneku a slaniny nakrájíme na plátky a dáme do pekáče. Přidáme bylinky a koření. Maso podlijeme trochou vývaru, dáme do trouby předehřáté na 250°, pečeme asi 30 min., pak ztlumíme na 190° a za občasného podlévaní a přelévání výpekem dopečeme.

  3. Když je maso měkké, tak ho vyndáme (udržujeme v teple). Výpek přecedíme, propasírujeme, necháme zredukovat, vložíme zpět maso a obědváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!