Srnčí krk na česneku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Srnčí krk
- 3 cibule
- 1 velká palice česneku
- snítka šalvěje
- snítka rozmarýnu
- 2-3 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček jalovce
- 6 kuliček celého pepře
- 150 g gazdovské slaniny (může být jiná)
- sůl
- 2 lžičky koření na divočinu
- podle potřeby vývar (měla jsem masový bujon Kuchárek)
Postup Srnčí krk na česneku
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osušíme, prošpikujeme špalíčky slaniny a česnekem, posolíme a posypeme kořením na divočinu.
Cibuli, zbytek česneku a slaniny nakrájíme na plátky a dáme do pekáče. Přidáme bylinky a koření. Maso podlijeme trochou vývaru, dáme do trouby předehřáté na 250°, pečeme asi 30 min., pak ztlumíme na 190° a za občasného podlévaní a přelévání výpekem dopečeme.
Když je maso měkké, tak ho vyndáme (udržujeme v teple). Výpek přecedíme, propasírujeme, necháme zredukovat, vložíme zpět maso a obědváme.