Pudinkovy koláč se zakysanou smetanou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 20 dkg polohrubé mouky
- 20 dkg cukru písek
- 4 vejce
- 1 dcl vlažné vody
- 1 dcl oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 plechovka kompotovaných broskví
- Pudink:
- 3 vanilkové pudinky
- 6 lžic cukru
- 1 litr mléka
- Poleva:
- 4 zakysané smetany
- moučkový cukr
- 1 skořicový cukr
Postup Pudinkovy koláč se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si v míse vyšleháme cukru s vejci, pak přidáme mouku, olej, vodu a prdopeč.
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. (Pokud možno, ať je trochu vyšší, buchta trošku vyroste:-))
Do litru mléka dáme 6 lžic cukru a nasypeme všechny tři pudinky. Metličkou za stálého míchání necháme na ohni zhoustnout.
Ještě horký pudink nalijeme cik cak na těsto. Trošku promícháme těsto s pudinkem.
Broskve nakrájíme na tlusté plátky a dáme do těsta.
Takto vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů cca na 30 min. Po upečení necháme koláč vychladnout.
Smícháme zakysané smetany s moučkovým cukrem - podle chuti, já dávám 2 vrchovaté lžíce - a natřeme na upečenou buchtu. Dáme do lednice na 2 hodiny ztuhnout. Před podáváním posypeme skořicovým cukrem.