Pudinkovy koláč se zakysanou smetanou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
20 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru písek
4 vejce
1 dcl vlažné vody
1 dcl oleje
1 prášek do pečiva
1 plechovka kompotovaných broskví
Pudink:
3 vanilkové pudinky
6 lžic cukru
1 litr mléka
Poleva:
4 zakysané smetany
moučkový cukr
1 skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si v míse vyšleháme cukru s vejci, pak přidáme mouku, olej, vodu a prdopeč.

  2. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. (Pokud možno, ať je trochu vyšší, buchta trošku vyroste:-))

  3. Do litru mléka dáme 6 lžic cukru a nasypeme všechny tři pudinky. Metličkou za stálého míchání necháme na ohni zhoustnout.

  4. Ještě horký pudink nalijeme cik cak na těsto. Trošku promícháme těsto s pudinkem.

  5. Broskve nakrájíme na tlusté plátky a dáme do těsta.

  6. Takto vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů cca na 30 min. Po upečení necháme koláč vychladnout.

  7. Smícháme zakysané smetany s moučkovým cukrem - podle chuti, já dávám 2 vrchovaté lžíce - a natřeme na upečenou buchtu. Dáme do lednice na 2 hodiny ztuhnout. Před podáváním posypeme skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!