Pestrý salát s tuňákem

Recepty, Saláty

Suroviny

1 konzerva masa z tuňáka (cca 180 g)
3 stonky jarní cibulky drobně nakrájené
2 vařená vejce
1/2 ledového salátu nařezaného na proužky
hrst řapíkatého celeru drobně nakrájeného
4 rajčátka nakrájená na osminky
1 mozzarella (nakrájená na plátky)
1 bílá cibule nakrájená na slabé proužky
petrželka
bazalka
kousek strouhaného Parmazánu na ozdobu (nemusí být)
Zálivka:
1 zakysaná smetana
2 lžíce majonézy
sůl
bílý pepř
citronová šťáva
špetka sušeného česneku
mléko dle potřeby, většinou není nutné

Postup přípravy receptu

  1. Metličkou v misce rozmícháme majolku se zakysanou smetanou, je-li třeba, naředíme trochou mléka.

  2. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a citronovou šťávou. Kdo má rád, může si do zálivky přistrouhat trochu čerstvého křenu.

  3. Zeleninu naskládáme na talíř, přidáme vajíčka, která osolíme, mozzarellu a několik lžiček zálivky. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!