Pestrý salát s tuňákem
Recepty, SalátySuroviny
- 1 konzerva masa z tuňáka (cca 180 g)
- 3 stonky jarní cibulky drobně nakrájené
- 2 vařená vejce
- 1/2 ledového salátu nařezaného na proužky
- hrst řapíkatého celeru drobně nakrájeného
- 4 rajčátka nakrájená na osminky
- 1 mozzarella (nakrájená na plátky)
- 1 bílá cibule nakrájená na slabé proužky
- petrželka
- bazalka
- kousek strouhaného Parmazánu na ozdobu (nemusí být)
- Zálivka:
- 1 zakysaná smetana
- 2 lžíce majonézy
- sůl
- bílý pepř
- citronová šťáva
- špetka sušeného česneku
- mléko dle potřeby, většinou není nutné
Postup Pestrý salát s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Metličkou v misce rozmícháme majolku se zakysanou smetanou, je-li třeba, naředíme trochou mléka.
Dochutíme solí, pepřem, česnekem a citronovou šťávou. Kdo má rád, může si do zálivky přistrouhat trochu čerstvého křenu.
Zeleninu naskládáme na talíř, přidáme vajíčka, která osolíme, mozzarellu a několik lžiček zálivky. Ihned podáváme.