Srnčí játra za minutu - podle herce Petra Haničince

Recepty, Jiné maso

Suroviny

srnčí játra
sádlo
lžička solamylu nebo hl. mouky
2 PL červeného vína
2 PL rajského protlaku
sůl
Na ozdobu:
cibule na kolečka
nakládané jeřabiny

Postup přípravy receptu

  1. Odblaněná játra umyjeme, nakrájíme na plátky. Dusíme na sádle. Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme lžičkou solamylu nebo hladké mouky, přidáme 2 lžíce červeného vína a 2 lžíce rajského protlaku, osolíme.

  2. Pak vložíme játra zpět. Podáváme s bramborem nebo bílým pečivem, játra zdobíme kolečky syrové cibule. Všechny chuťovky ze zvěřiny zdobíme nakládanou jeřabinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!