Srnčí játra za minutu - podle herce Petra Haničince
Recepty, Jiné masoSuroviny
- srnčí játra
- sádlo
- lžička solamylu nebo hl. mouky
- 2 PL červeného vína
- 2 PL rajského protlaku
- sůl
- Na ozdobu:
- cibule na kolečka
- nakládané jeřabiny
Postup Srnčí játra za minutu - podle herce Petra Haničince
Postup přípravy receptu
-
Odblaněná játra umyjeme, nakrájíme na plátky. Dusíme na sádle. Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme lžičkou solamylu nebo hladké mouky, přidáme 2 lžíce červeného vína a 2 lžíce rajského protlaku, osolíme.
Pak vložíme játra zpět. Podáváme s bramborem nebo bílým pečivem, játra zdobíme kolečky syrové cibule. Všechny chuťovky ze zvěřiny zdobíme nakládanou jeřabinou.