Špízy z paneeru a zeleniny
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 220 g paneeru (1 balení)
- 1/2 lilku
- 1 cuketa, cherry rajčátka
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 lžíce sojové omáčky
- 3 lžíce chilli omáčky
- 6 lžic oleje
- sůl
- mleté chilli
- garam masala
Postup Špízy z paneeru a zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Paneer pokrájíme na kostky a naložíme alespoň na dvě hodiny do marinády z kukuřičného škrobu, česneku, sojové omáčky, chilli omáčky, oleje a garam masaly.
Poté děrovanou lžicí paneer vyndáme z marinády a na pánvi jej osmahneme do zlatova.
Cuketu pokrájíme na stejně velké kousky jako paneer a vložíme do zbytku marinády. Po chvíli ji vyndáme opět děrovanou lžicí a osmahneme na stejné pánvi jako paneer.
Lilek pokrájíme na větší kousky, dáme do síta a osolíme. Po 15 minutách osušíme a promícháme se zbytkem marinády. Opět osmahneme do zlatova.
Na jehlu pak napichujeme postupně paneer, cherry rajče, cibuli, cuketu a lilek a to do vyčerpání zásob nebo jehel (případně špejlí).
Narovnáme na plech vyložený pečícím papírem, zasypeme zbytkem zeleniny, kterou jsme nespotřebovali, posypeme trochou chilli, můžeme pokapat sojovou omáčkou a necháme 1/2 hodiny odležet.
Poté dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 30 minut. Podáváme s pečivem, kuskusem nebo jinou přílohou.