Špíz z amura
Recepty, RybySuroviny
- 1 amur (cca 2,5 kg;vykostěný)
- 300 g anglické slaniny vcelku
- 3 bílé papriky nebo žluté papriky
- 2 větší cibule
- 300 g menších žampionů
- sůl
- drcený kmín
- pepř
- máslo
Postup Špíz z amura
Postup přípravy receptu
-
Rybu nakrájíme na kousky cca 2x2x2 cm. Papriku a anglickou nakrájíme na podobně veliké kousky podle možností, cibuli překrojíme napůl, pak opět napůl a rozebereme na plátky. Malé žampiony jen omyjeme a překrojíme napůl.
Na špejle střídavě napichujeme rybu, papriku, slaninu, žampion, cibuli atd. Vyrovnáme na plech mírně vymazaný olejem, posolíme, pokmínujeme, opepříme. Pak poklademe plátky másla (jen sem tam) a dáme naplno péct (plynová trouba). Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými či jinými bramborami, jak má kdo rád. Na fotce hotového pokrmu je jeden špíz napůl.