Špenátová roláda se sušenými rajčaty a česnekem

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Těsto:
125 g lístků čerstvého baby špenátu
3 vejce
120 g polohrubé mouky
3 stroužky pokrájeného česneku
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Náplň:
200 g pomazánkového másla (neochuceného)
100 g lučiny nebo tvarohu
3 vejce vařená natvrdo
7 ks sušených rajčat v oleji
3 stroužky prolisovaného česneku
50 g strouhaného parmezánu
sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Ve vyšší nádobě rozmixujeme špenát se žloutky, olejem a česnekem. Směs osolíme, opepříme, přidáme mouku a vše promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který do těsta opatrně vmícháme a celou hmotu vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a lehce potřený olivovým olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C cca 20 min. Po upečení ještě teplé srolujeme a necháme zchladnout.

  2. Na náplň v misce smícháme všechny suroviny (kromě vajíček). Pak rozložíme srolované těsto, natřeme na něj náplň, na kterou navrch rozprostřeme vajíčka pokrájená na větší kostky (aby byla v náplni znatelná).

  3. Roládu opět srolujeme, dáme do alobalu a uložíme do lednice minimálně na 2-3 hodiny. Podáváme buď samostatně, nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!