Špenátová roláda se sušenými rajčaty a česnekem
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- Těsto:
- 125 g lístků čerstvého baby špenátu
- 3 vejce
- 120 g polohrubé mouky
- 3 stroužky pokrájeného česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- Náplň:
- 200 g pomazánkového másla (neochuceného)
- 100 g lučiny nebo tvarohu
- 3 vejce vařená natvrdo
- 7 ks sušených rajčat v oleji
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 50 g strouhaného parmezánu
- sůl a pepř dle chuti
Postup Špenátová roláda se sušenými rajčaty a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Ve vyšší nádobě rozmixujeme špenát se žloutky, olejem a česnekem. Směs osolíme, opepříme, přidáme mouku a vše promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který do těsta opatrně vmícháme a celou hmotu vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a lehce potřený olivovým olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 150°C cca 20 min. Po upečení ještě teplé srolujeme a necháme zchladnout.
Na náplň v misce smícháme všechny suroviny (kromě vajíček). Pak rozložíme srolované těsto, natřeme na něj náplň, na kterou navrch rozprostřeme vajíčka pokrájená na větší kostky (aby byla v náplni znatelná).
Roládu opět srolujeme, dáme do alobalu a uložíme do lednice minimálně na 2-3 hodiny. Podáváme buď samostatně, nebo s pečivem.