Špaldový koláč s hruškami a tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g špaldové mouky (používám celozrnnou jemně mletou)
500 g odtučněného tvarohu
2 lžíce přepuštěného másla
60 g třtinového cukru
2 vejce
4 lžíce mléka
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
lžička skořice
3 hrušky

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme mouku, máslo, 30 g cukru, vejce, mléko, prášek do pečiva, špetku soli a skořici. Vypracujeme těsto a necháme ho odležet cca 30 minut v lednici.

  2. Mezitím si očistíme hrušky a nakrájíme je na tenké plátky. Formu lehce vymažeme máslem a prsty do ní vtlačíme těsto.

  3. Vytvarujeme okraje a dno těsta propícháme na několika místech vidličkou.

  4. Na dno formy navrstvíme tvaroh smíchaný s třtinovým cukrem (30 g) a vše poklademe hruškami. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!