Špaldový koláč s hruškami a tvarohem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g špaldové mouky (používám celozrnnou jemně mletou)
- 500 g odtučněného tvarohu
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 60 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 4 lžíce mléka
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- lžička skořice
- 3 hrušky
Postup Špaldový koláč s hruškami a tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smícháme mouku, máslo, 30 g cukru, vejce, mléko, prášek do pečiva, špetku soli a skořici. Vypracujeme těsto a necháme ho odležet cca 30 minut v lednici.
Mezitím si očistíme hrušky a nakrájíme je na tenké plátky. Formu lehce vymažeme máslem a prsty do ní vtlačíme těsto.
Vytvarujeme okraje a dno těsta propícháme na několika místech vidličkou.
Na dno formy navrstvíme tvaroh smíchaný s třtinovým cukrem (30 g) a vše poklademe hruškami. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut.