Špaldový chléb se zakysankou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Rozkvas:
25 g kvásku
120 g (ml) vody
120 g žitné chlebové mouky
Dále:
70 g (ml) vody
160 g zakysané smetany
1,5 lžičky soli
250 g špaldové hladké mouky
100 g hladké mouky
trocha kmínu nebo chlebového koření

Postup přípravy receptu

  1. Asi 10 hodin předem smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme v teple vykvasit.

  2. K hotovému rozkvasu přidáme zbylé suroviny a vymísíme těsto, které necháme kynout v teple (asi 2 hodiny).

  3. Na lehce pomoučené desce pomocí stěrky (karty) zformujeme bochník, který dáme kynout do ošatky nebo (jako já) do fólií vyloženého cedníku.

  4. Po nakynutí chleba přemístíme do remosky, nařízneme a upečeme (asi 40-50 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!