Špaldové rohlíky s kefírem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 200 ml vody
- 4 lžíce kefíru (asi 50 g)
- 50 g oleje
- lžička cukru
- 200 g špaldové hladké mouky
- 250 g hladké mouky
- 1,5 rovné lžičky soli
- 15 g droždí
Postup Špaldové rohlíky s kefírem
Postup přípravy receptu
-
Z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.
Vykynuté těsto vytáhneme na stůl, propracujeme, je-li třeba, lehce přitom podsypneme hladkou moukou a rozdělíme na 10-12 dílů. Z každého kousku těsta uděláme bulku, kterou necháme před válením a motáním asi 10 min odpočívat.
Pak vyválíme a umotáme rohlíky, které necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií nakynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a ve vyhřáté troubě prudce upečeme (200°C/asi 15-18 min).