Ricottové knedlíčky s pažitkou a teplým špenátovým salátem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Knedlíčky:
80 g střídky bílého pečiva
100 g ricotty
1 žloutek
15 g rozpuštěného másla
1 lžíce nadrobno pokrájené pažitky
sůl
Teplý špenátový salát:
1 lžíce olivového oleje
1 šalotka
1 stroužek česneku
5 cherry rajčátek
70 g špenátu (baby)
sůl
větvička bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Střídku pečiva rozmixuje nožovým mixérem. Nasypte do mísy, přidejte ricottu, žloutek, zchladlé máslo, pažitku a špetku soli. Promíchejte a nechte 15 minut odležet.

  2. Vytvarujte z těsta knedlíčky, velké asi jako pingongový míček.

  3. V hrnci dejte vařit vodu. Osolte a vložte knedlíčky. Vařte 5 minut. Vyjměte a vložte na chvíli do studené vody zatáhnout. Vyjměte je a nechte okapat.

  4. Na pánvi rozehřejte olej. Cibulku osmažte dozlatova. Přidejte napůl rozkrojená rajčata, rozdrcený česnek. Za stálého míchání restujte půl minuty. Přidejte propláchnutý a okapaný špenát, pokrájenou bazalku, špetku soli a promíchávejte, až špenát zavadne.

  5. Na talíř naservírujte špenát, rozložte knedlíčky a posypte pokrájenou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!