Ricottové knedlíčky s pažitkou a teplým špenátovým salátem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Knedlíčky:
- 80 g střídky bílého pečiva
- 100 g ricotty
- 1 žloutek
- 15 g rozpuštěného másla
- 1 lžíce nadrobno pokrájené pažitky
- sůl
- Teplý špenátový salát:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 5 cherry rajčátek
- 70 g špenátu (baby)
- sůl
- větvička bazalky
Postup Ricottové knedlíčky s pažitkou a teplým špenátovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Střídku pečiva rozmixuje nožovým mixérem. Nasypte do mísy, přidejte ricottu, žloutek, zchladlé máslo, pažitku a špetku soli. Promíchejte a nechte 15 minut odležet.
Vytvarujte z těsta knedlíčky, velké asi jako pingongový míček.
V hrnci dejte vařit vodu. Osolte a vložte knedlíčky. Vařte 5 minut. Vyjměte a vložte na chvíli do studené vody zatáhnout. Vyjměte je a nechte okapat.
Na pánvi rozehřejte olej. Cibulku osmažte dozlatova. Přidejte napůl rozkrojená rajčata, rozdrcený česnek. Za stálého míchání restujte půl minuty. Přidejte propláchnutý a okapaný špenát, pokrájenou bazalku, špetku soli a promíchávejte, až špenát zavadne.
Na talíř naservírujte špenát, rozložte knedlíčky a posypte pokrájenou pažitkou.