Špagety se špenátovo - smetanovou omáčkou bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 balení bezlepkových špaget
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 400 g mraženého listového špenátu
- 1 hrnek zeleninového vývaru (stačí z kostky)
- 1 balení sojové smetany
- 1 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění
- olej
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- sůl
- pepř
Postup Špagety se špenátovo - smetanovou omáčkou bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a necháme krátce rozvonět.
Vložíme listový špenát, podlijeme vývarem, přidáme muškátový oříšek, osolíme, opepříme a společně 5 minut povaříme.
Přilijeme sojovou smetanu a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Podle chuti dosolíme.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a polijeme omáčkou a můžeme podávat.