Líné golubce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g mletého masa (vepřová plec, nebo mix)
500 g bílého zelí
100 g rýže
2 vejce
1 cibule
1 PL oleje
5-6 stroužků česneku
černý pepř podle chuti
sůl podle chuti
2 PL hladké mouky
Na zalití:
500 ml rajčatové šťávy
350 ml vody
1 bobkový list
oregano
sůl
pepř
(koření podle chuti)
Dále:
mouka na obalování
olej na potření pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu (zelí) posekáme nadrobno a povaríme cca 5 min v slanej vode. Scedíme a necháme dobre odkvapkať, príp. vodu vymačkáme. Necháme vychladnúť.

  2. Ryžu umyjeme a varíme v slanej vode tiež cca 5 minút. Scedíme a necháme vychladnúť.

  3. Na oleji podusíme pokrájanú cibuľu.

  4. Zmiešame mäso, ryžu, kapustu, rozšľahané vajcia, soľ, koreniny, podusenú cibuľu, cesnak, čierne korenie, pridáme cca 2 PL múky.

  5. Z masy formujeme golubce, obaľujeme v múke a kladieme na pekáč potrený olejom.

  6. Paradajkovú šťavu zriedime vodou, osolíme, okoreníme a zalejeme golubce - holúbky. Ak chceme viac paradajkovej omáčky vo finále, množstvo paradajkovej šťavy aj vody zvýšime. Pri príprave sa množstvo značne zredukuje, golubce ju vsiaknu.

  7. Zakryjeme alobalom a dáme do rúry na cca 45 minút pri 180-200 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!